Gyarmati Ariel: Győzelem vagy halál

Gyarmati Ariel és Kocsis György az ORC bajnokság éléről várhatja a hétvégi Mecsek Ralit, helyezésüket megerősírve  mindenképp nyerni szeretnének Pécsett is.

– Jelenleg első helyen álltok az ORC-ben, mesélnél az eddigi idei versenyeidről?
– Vegyesek az érzelmeink az idei év kapcsán. Örülünk, hogy felvettük a tempót az ORC megerősödött élmezőnyével. Az autó legtöbbször nagyszerűen működött és amikor nem volt probléma, akkor nyerni is tudtunk. Ugyanakkor technikai hiba miatt kétszer kiestünk az élről, ami azért nem túl jó. A versenyek idén nagyon jók voltak, mindegyik tetszett.

– Mi történt veletek a tavalyi pécsi futamon?
– Tavaly sok problémánk adódott az autóval, a Mecsek Ralin sem volt túl erős. Ennek ellenére sikerült közel autóznunk a későbbi győzteshez, Maricsek Mikihez, aki mögött a második helyen értünk célba. Tavaly még Miki egyételműen gyorsabb volt nálunk, de reméljük, hogy idén fordítva lesz.

– Milyen céllal indultok idén?
– Győzelem vagy halál jelszóval állunk rajthoz. Mivel szoros a bajnokság állása Pécsett és Nyíregyházán is nyernünk kell, ha bajnokok szeretnénk lenni. Reméljük, hogy a riválisainknak nem lesz problémájuk és valóban a gyorsaság dönti el a győztes kilétét.

– Hogy tetszenek a pályák?
– A mecseki pályák nagyon jó szakaszok. Kisvaszaron a mostani irányba még talán egyszer sem mentünk, így nagyon kíváncsiak vagyunk rá.

Készítette: Hund Gábor

Fotó: Garmin Racing Team